15.02.2020

Odporúčame: Posvätné manželstvo

„Teraz si musíme pomáhať do neba,“ povedal blahoslavený Karol Habsburský manželke Zite v deň svadby. Zdá sa, že úlohu manželstva takto pochopil i autor knihy Posvätné manželstvo Gary Thomas, ktorý v nej (a ňou) kladie pre niektorých až provokačnú otázku: Čo ak je Božím zámerom, aby sme v manželstve boli nielen šťastní, ale najmä svätí? 
Odporúčame: Posvätné manželstvo
15.02.2020

Oscarový Čech jubiluje

Prezývajú ho český Steven Spielberg – režisér Jan Svěrák, ktorý sa 6. februára dožil 55 rokov, je zatiaľ posledným českým režisérom, ktorého film si vyslúžil Oscara. 
Oscarový Čech jubiluje
08.02.2020

Filmy o manželstve, ktoré inšpirujú

V čase blížiaceho sa dňa svätého Valentína či Národného týždňa manželstva možno dobre padne pozrieť si film o manželskej láske. V mori (nielen) filmových rozvodov a hľadania dôvodov, prečo je táto voľba o.k., azda budú snímky z nášho krátkeho zoznamu príjemným osviežením, povzbudením a možno aj inšpiráciou. 
Filmy o manželstve, ktoré inšpirujú
Zdenka Pašuthová 08.02.2020

Pomedzi tmu nazerať do Braillovho života

Používanie Braillovho písma je vo vyspelých spoločnostiach samozrejmosťou; povedomie o tom, kedy, kto a za akých okolností ho vytvoril, však nie. Osobnosť Louisa Brailla je preto neobvykle príťažlivým námetom. Na javiskovú podobu si u nás Louis Braille musel počkať do roku 2019. Zdá sa, že nie zbytočne. 
Pomedzi tmu nazerať do Braillovho života
01.02.2020

Herec, ktorý bozkáva iba vlastnú ženu

Akiste je viacero celebrít, ktoré majú problém s natáčaním sexuálnych scén vo filmoch. Americký herec KIRK CAMERON (49) však zašiel ešte ďalej – rozhodol sa, že žiadnu inú ženu nebude vo filmoch ani vášnivo bozkávať. O svojom postoji hovorí i verejne, vďaka čomu môže svojím svedectvom inšpirovať aj iných. 

Herec, ktorý bozkáva iba vlastnú ženu